Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pączki mocno serowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
cukier 1/2 szkl
masło 1 łyżka
jaja 2 szt
olej do smażenia
cukier puder
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
ser biały 0,5 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: pączki mocno serowe

Mąkę mieszamy z sodą i cukrem, dodajemy roztopione masło, jaja i zmielony ser. Wszystko zagniatamy, musi być ono elastyczne i trochę klejące(można dodać śmietany).Wałkujemy dość grubo i wycinamy szklanką kółka. Pączki smażymy na rozgrzanym oleju do 170 stopni z obu stron. Opruszamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.06.2014 11:05
bardzo dobre jak widac
gibli 01.03.2014 15:19
bardzo smaczne pączusie
adelajda 27.02.2014 16:31
takie serowe pączki chętnie zjem :)
kuklik 27.02.2014 15:39
dziś jak znalazł
Barbara13 26.02.2014 21:47
Ależ pyszności,uwielbiam :)
Barbara777 26.02.2014 21:37
takie jak lubię
kasiaw 26.02.2014 21:25
też będą jutro smażyła pączki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak