Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki pysznie nadziane

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz:
pierś z kurczaka 2 szt
cebula 2 szt
pieczarki 1/2 kg
papryka czerwona 1 szt
kapusta pekińska 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 łyżka
kukurydza 1 puszka
sól
majeranek 1 łyżeczka
Ciasto:
mąka 1 kg
drożdże 100 g
mleko 2 szklanki
sól 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
olej 4 łyżki
DODATKOWO:
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki pysznie nadziane

Kroki postępowania

1
Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy, pieczarki kroimy w kosteczkę i dorzucamy do cebulki.
Krok 1 - Rożki pysznie nadziane foto
2
Paprykę kroimy w kosteczkę i dorzucamy do cebulki z pieczarkami. Przykrywamy i dusimy.
Krok 2 - Rożki pysznie nadziane foto
3
Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę i podsmażamy, dodajemy przyprawę kebab- gyros, majeranek , sól i pieprz do smaku.
Krok 3 - Rożki pysznie nadziane foto
4
Do garnka wrzucamy podsmażone warzywa i podsmażonego kurczaka. Mieszamy wszystko razem i dusimy około 5 min.
Krok 4 - Rożki pysznie nadziane foto
5
Kapustę pekińską szatkujemy drobno i dorzucamy do warzyw. Dusimy chwilę.
Krok 5 - Rożki pysznie nadziane foto
6
Farsz przekładamy do miski i dodajemy kukurydzę.
Krok 6 - Rożki pysznie nadziane foto
7
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 7 - Rożki pysznie nadziane foto
8
Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 8 - Rożki pysznie nadziane foto
9
Mąkę wsypujemy do miski i wlewamy drożdże z cukrem i solą rozrobione w lekko podgrzanym mleku, oraz olej.
Krok 9 - Rożki pysznie nadziane foto
10
Zagniatamy ciasto, a następnie wałkujemy placki.
Krok 10 - Rożki pysznie nadziane foto
11
Z rozwałkowanego placka wycinamy kółka i nakładamy farsz.
Krok 11 - Rożki pysznie nadziane foto
12
Lepimy rożki i układamy je na blaszce, smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Krok 12 - Rożki pysznie nadziane foto
13
Bułeczki pieczemy w temp 190' około 10-15 min.
Krok 13 - Rożki pysznie nadziane foto
14
Gotowe bułeczki podajemy na ciepło lub zimno np. z sosem czosnkowym. Smacznego!
Krok 14 - Rożki pysznie nadziane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.04.2014 21:58
bardzo smaczne
Iwona32 08.03.2014 13:18
wspaniałosci mniam
AnielskaSlodycz 08.03.2014 13:13
uwielbiam takie mniam
Kejti 01.03.2014 21:10
Pysznie tu u Ciebie :-)
Patriszja
Patriszja 27.02.2014 07:29
Prawie czuć jak pachną... :))) ummm
misia53 26.02.2014 23:38
bardzo apetyczne i kuszące...
Mniam 26.02.2014 21:13
Wspaniałe! Ciekawe i bogate nadzienie.
teresa18 26.02.2014 21:06
apetyczne)))
Marta1986 26.02.2014 17:41
pyszności mniam
SmakowitaA 26.02.2014 17:40
Ale to musi byc pyszne:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak