Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe z dżemem z dyni i kremem karpatkowym
Kroki postępowania
W garnuszku roztopić masło z cukrem oraz miodem. Dodać pokruszone orzechy, jeszcze chwilę podgotować. Ostudzić.
Smacznego:))
Ciasto: | |
mąka pszenna | 3 szkl |
miód prawdziwy | 2 łyżki |
jajko | 2 szt |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cukier | 2/3 szkl |
masło | 200 g |
MASA ORZECHOWA: | |
miód prawdziwy | 2 łyżki |
masło | 80 g |
cukier | 5 łyżek |
orzechy włoskie | do dekoracji |
dżem | z dyni - kilka łyżek do posmarow |
orzechy włoskie | 200 g |
krem do karpatki | 1 op |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: