Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa z parówkami i porem
Kroki postępowania
Śmietanę rozbełtać z jajkiem.
makaron | 0,5 kilograma |
parówki | 8-10 szt |
por | 0,5 sztuki |
cebula | 2 sztuki |
czosnek | 1-2 ząbki |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | do smaku |
Papryka ostra mielona Prymat | do smaku |
Papryka słodka mielona Prymat | do smaku |
Majeranek suszony Prymat | do smaku |
olej do smażenia | |
ser żółty | 150 gramów |
masło | do wysmarowania formy |
sos | |
koncentrat pomidorowy | 2-3 łyżki |
śmietana 18 proc | 1 szkl |
jajko | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: