Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp faszerowany w galarecie

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp
bulion warzywny
bułka czerstwa
mleka szklanka
jajko 4
natka pietruszki
cebula
rodzynki
cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karp faszerowany w galarecie

Przygotowujemy bulion warzywny z części karpia.
Filety (czyste bez ości)z karpia mielimy 2 razy przez maszynkę, warzywa z wywaru mielimy razem z mięsem, bułkę czerstwą namoczoną w mleku, 4 żółtka, natkę pietruszki posiekaną, cebulę, sól i pieprz do smaku. Ubijamy białka z tych 4 żółtek i mieszamy na jednolitą masę. Naszą zmieloną masę wkładamy do rękawa zrobionego z gazy jałowej (aptecznej).
Wyglądem przypomina kiełbasę. Wywar po rybie z warzywami przecedzamy, dodajemy garść rodzynek i zagotowujemy. Nasze zmielone mięso wkładamy do tego wywaru. Gotujemy ok. godziny, przewracając. Studzimy i wyjmujemy z garnka, kroimy na plastry i zalewamy przecedzonym wywarem, wkladamy do lodówki żeby stężało, a potem dekorujemy czym nam się podoba :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edzik 24.02.2014 17:00
mniam pycha!
votus 16.02.2014 18:54
bardzo smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak