Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy makaron

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól szczypta
woda 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy makaron

Mąkę wysypać na blat, zrobić dołek i wbić jajko, dodać sól. Wymieszać i dodać wodę. Dokładnie wyrobić ciasto,żeby było gładkie. Rozwałkować cienko i zostawić na 20 minut,aby placek wysechł lekko. Ciasto pokroić na cienkie paski.Odłożyć na 30 min do wyschnięcia.
W garnku zagotować wodą posoloną. Do gotującej wody wrzucać makaron i gotować ok.5 minut. Odcedzić i przelać wodą,aby makaron się nie skleił.

Podawać do rosołu lub sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 29.04.2014 01:46
taki makaron jest super :)
Beata73 04.03.2014 08:30
jak rosół to tylko z domowym makaronem
Marlenka.S 14.02.2014 18:02
z rosołkiem najlepszy
Mniam 14.02.2014 17:45
Serduszka nadają klimatu :)
ada.la 14.02.2014 16:46
najlepszy domowy
adelajda 14.02.2014 16:26
robię często :)
cukiereczek 14.02.2014 16:06
taki z serduszkami bardzo pomysłowe
artur7 14.02.2014 15:42
domowy czesto robie
Milka100 14.02.2014 15:00
ale apetyczny rosołek z tymi serduszkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak