Przepis i sposób przygotowania na: Walentynkowe babeczki
1 szklanka wiśni bez pestek u mnie z kompotu
dowolny jasny i winny dżem u mnie ze śliwek renklod
masa cukrowa
Wykonanie:
Do garnka przełożyć margarynę i rozpuścić w trakcie dodać czekoladę, cukier i wodę po dokładnym rozpuszczeniu wystudzić. Z jajek oddzielić białka i ubić je na sztywno, a żółtka dodać do wystudzonej margaryny, całość ucierać mikserem w trakcie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem na koniec do gładkiego ciasta dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać i połączyć z wiśniami. Ciastem napełnić do 3/4 wysokości małe foremki do babeczek. Piec około 20 minut w temp. 180st po upieczeniu wystudzić. Przestudzone babeczki posmarować cienką warstwą dżemu i dowolnie ozdobić masą cukrową