Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z papryką i czerwoną fasolą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 mała szt
ogórek kiszony 2 szt
jaja 3 szt
wędlina 100g dowolna
ser żółty 100 g
por 5cm
majonez 2 łyżki
musztarda 1 łyzeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z papryką i czerwoną fasolą

Kroki postępowania

1
Paprykę oczyścić z nasion, umyć, pokroić w kostkę. Ogórki osączyć, pokroić w kostkę.
Krok 1 - Sałatka z papryką i czerwoną fasolą foto
2
Wrzucić do miski. Jajka ugotowane na twardo obrać, pokroić w kostkę. Wrzucić do miski.
Krok 2 - Sałatka z papryką i czerwoną fasolą foto
3
Szynkę i ser pokroić w kostkę. Por oczyścić i drobno posiekać.
Krok 3 - Sałatka z papryką i czerwoną fasolą foto
4
Fasolę opłukać i osączyć. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Dodać majonez i musztardę, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Schłodzić, żeby smaki się przegryzły.
Krok 4 - Sałatka z papryką i czerwoną fasolą foto
5
Podawać z chlebem na śniadanie lub kolację
Krok 5 - Sałatka z papryką i czerwoną fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 22.02.2014 10:45
fajna, prosta i apetyczna
Mniam 22.02.2014 09:05
Bardzo smaczna sałatka.
Megg 21.02.2014 22:37
smaczna taka sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak