Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno na krakersach

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
krakersy 1 opak.
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
truskawki świeże , ,
galaretka truskawkowa , ,
sok z cytryny , ,
ser biały 1/2 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno na krakersach

śmietanę ubijam z połową cukru podanego w przepisie.
truskawki kroję na pół
żelatynę rozpuszczam .
dno naczynia wykładam krakersami
pół opakowania galaretki rozpuszczam w 1/2 szklanki wrzątku
twaróg przekładam do miski miksuję z cukrem ,dodaję sok z cytryny ,zmniejszam obroty dodaję rozpuszczoną żelatynę oraz ubitą śmietanę.
masę przelewam na krakersy wyrównuję
na górę układam krakersy a na nim połówkę truskawki .
całość zalewam tężejącą galaretką .
odstawiam do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 21.02.2014 11:11
wygląda przepysznie:) ale bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak