Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera naciowego, jabłek i orzechów włoskich

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 4 łodygi
jabłka 2 szt.
orzechy włoskie kilka szt.
jogurt naturalny 1/2 szkl.
ser pleśniowy 50 g
sok z cytryny
cukier szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera naciowego, jabłek i orzechów włoskich

Przygotowujemy sos: jogurt miksujemy z serem pleśniowym.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, bazylią i sokiem z cytryny.

Seler naciowy myjemy i kroimy w słupki.
Jabłka (powinny być twarde) myjemy, usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w słupki wraz ze skórką.
Orzechy prażymy na suchej patelni aż zaczną brązowieć i ładnie pachnieć.
Składniki surówki mieszamy ze sobą, polewamy sosem.
Dekorujemy listkami selera naciowego.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 21.02.2014 10:32
fajna jest :)
lara 21.02.2014 10:24
pyszna przekąska
adelajda 21.02.2014 08:08
samo zdrowie na talerzu :)
Kolorowa 20.02.2014 20:51
lubię te składniki
Monia 20.02.2014 19:35
Pyszna suróweczka :)
Mniam 20.02.2014 19:26
Ciekawe składniki surówki. Idealnie do siebie pasują.
Grazyna0211 20.02.2014 19:01
apetyczna i chrupiąca
Izabela9 20.02.2014 18:57
Super suróweczka.
olla85 20.02.2014 17:36
Oj pyszna musi być :) Chętnie bym skosztowała :)
Beata999 20.02.2014 17:22
Pyszna surówka.
mysza75 20.02.2014 17:15
Pyszna surówka :-)i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak