Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
pieczarki 500 g
śmietana 3-4 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki z pieczarkami

Żołądki oczyszczamy i podsmażamy na patelni. Pieczarki kroimy w półplasterki. Żołądki przekładamy do garnka i zalewami wodą, gotujemy. Pieczarki również podsmażamy i przekładamy do żołądków. Gotujemy do miękkości. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do żołądków, mieszamy i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dada 06.03.2014 12:21
mniam mniam mniam
w mojej kuchni 02.03.2014 13:21
smaczne danie podano...
JOANNA16 20.02.2014 17:44
fajne danie))))
Megg 20.02.2014 15:14
bardzo lubię żołądki, a z pieczarkami to dopiero musi być pychotka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak