Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledz w sosie musztardowo koperkowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet śledziowy 7 szt
cebula biała 2 szt
musztarda 2 łyżeczki
majonez 2 łyżeczki
olej 2 łyżki
cukier brązowy 1 łyżeczka
koperek
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledz w sosie musztardowo koperkowym

Filety śledziowe moczymy w zimnej wodzie najlepiej całą noc jak wolimy takie bardziej wymoczone śledzie.

Cebulę kroimy w pół krążki przelewamy wrzątkiem na sitku ale można tez dać surową cebulę
Śledzie kroimy w ukośne paseczki dodajemy cebulę.

Olej mieszamy z musztardą , majonezem, cukrem , koperkiem dodajemy odrobinę pieprzu wlewamy do śledzi całość mieszamy odstawiamy aby smaki się przegryzły.

POLECAM !!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 24.02.2014 12:40
apetyczne :)
mysza75 21.02.2014 14:45
Fajna sałateczka z sosem koperkowym
Janina 21.02.2014 08:17
Ekstra wspaniały śledzik;)
gosia56 20.02.2014 09:02
bardzo dziękuję za miłe komentarze
fotoviderek 20.02.2014 07:51
Zapowiada się wspaniale :)
olkaaa 20.02.2014 07:37
jeszcze nie próbowałam
gusia1000 20.02.2014 00:45
Pod mój smak.
DorotaZ 19.02.2014 21:27
Pyszności:)
Hanna5 19.02.2014 20:48
kusi do wypróbowania
IwonaDD 19.02.2014 18:57
super zrobiony śledzik
Zdzisław 19.02.2014 12:53
dla mnie smacznie wygląda i kusi do jedzenia
Rafał10 19.02.2014 12:19
pyszny śledzik!
Mniam 19.02.2014 11:29
Lubię śledzie w takim pysznym sosie.
Róża1 19.02.2014 11:16
wspaniały śledzik :-) , palce lizać:-)
Piotr-21 19.02.2014 11:00
pyszny śledzik
Adamorek 19.02.2014 10:26
fajna odmiana
Barbara/zuza22_85 19.02.2014 10:22
palce lizać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak