Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
serek topiony 10 dkg
czosnek 8 ząbków
śmietana 30% 1 szkl
pieprz do smaku
natka pietruszki 1-2 łyżki
parmezan starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa

Kroki postępowania

1
Do wywaru warzywnego dodajemy pokrojony na kawałki serek topiony.Gotujemy na wolnym ogniu, żeby się rozpuścił.

Czosnek przeciskamy przez praskę na gazę, rogi połączyć ze sobą i związać nitką.

Taką sakiewkę wrzucamy na chwilę do zupy, wyciągamy i wyciskamy( ja użyłam szczypce kuchenne, żeby się nie poparzyć ) , Czynność powtarzamy do momentu, aż całe dobro z czosnku znajdzie się w zupie ( ja robiłam to 5 razy). Zupę doprawiamy pieprzem.

Śmietanę ubijamy. Ubitą śmietanę dodajemy do zupy.
Krok 1 - Zupa czosnkowa foto
2
Delikatnie mieszamy.
Krok 2 - Zupa czosnkowa foto
3
Zupę podajemy z grzankami, posypaną dużą ilością natki pietruszki i startym parmezanem.

Smacznego!!!
Krok 3 - Zupa czosnkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 22.02.2014 10:56
fajna zupka
jowant 20.02.2014 11:26
na pewno zdrowa :)
Marlenka.S 19.02.2014 19:47
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak