Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki wieprzowe duszone z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,7 dkg
marchew 2 szt
cebula 2 szt
pieczarki 30 dkg
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: bitki wieprzowe duszone z warzywami

Kroki postępowania

1
mięso podziel na plastry 1-1,5 cm lekko rozbij, natrzyj solą i pieprzem, obtocz w mące
Krok 1 - bitki wieprzowe duszone z warzywami foto
2
i obsmaż z obu stron na rozgrzanym oleju
Krok 2 - bitki wieprzowe duszone z warzywami foto
3
dodaj pokrojone warzywa(cebulę w piórka, marchew w plastry 0,5 cm a pieczarki na ćwiartki)posyp kucharkiem, chwilę podsmaż następnie podlej szklanką wody
Krok 3 - bitki wieprzowe duszone z warzywami foto
4
duś do miękkości mięsa około 30-40 minut na wolnym ogniu, dopraw do smaku
Krok 4 - bitki wieprzowe duszone z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 17.02.2014 23:28
super mięsko podane na obiad
mitek111 17.02.2014 21:44
smakowicie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak