Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty z ogórkiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 głowki
ogórek sałatkowy 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
śmietana 12% 1 łyżka
majonez tradycyjny 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty z ogórkiem

Kapustę zetrzeć na tarce lub drobno poszatkować, posolić. Ogórka obmyć i razem ze skórką zetrzeć na grubej tarce. Czosnek przecisnąć przez praskę. Kapustę, ogórka i czosnek połączyć, dodać majonez i śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 08.03.2014 22:38
polecam, jest pyszna
Noruas 17.02.2014 21:45
ciekawy dodatek do obiadku.
Agata3 17.02.2014 20:45
super na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak