Przepis i sposób przygotowania na: Domowa wędlina z kurzej piersi
Do miseczki wlewam miód, musztardę i oliwę, dodaję rozmaryn i słodką paprykę. Przeciśnięty przez praskę czosnek umieszczam z moździerzu dodaję kolendrę i rozcieram z dodatkiem soli. Wszystkie przyprawy mieszam ze sobą i wlewam do rękawa z mięsem. Dodaję gałązki tymianku i zawiązuję drugi koniec pamiętając o tym aby w środku zostało sporo wolnego miejsca. Obracam workiem tak aby marynata dokładnie pokryła mięso. Odkładam na noc do lodówki. Następnego dnia nakłuwam folię w kilku miejscach, wstawiam do zimnego piekarnika i piekę w 180 stopniach przez 40 minut. Na 5 minut przed końcem rozcinam rękaw i włączam termoobieg. Odstawiam do ostygnięcia, ściągam sznurek i ... na kanapeczki :)
Smacznego !