Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z piersią indyka i warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
sól
pieprz
ryż do risotto 1 opakowanie
mieszanka chińska 1 oapkowanie
por
cebula 1 sztuka
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z piersią indyka i warzywami

Kroki postępowania

1
pierś z indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy na patelni, gotujemy ryż solimy go a następnie do podsmażonej już piersi z indyka dodajemy ugotowany ryż. Ważne jest aby nie przegotować ryżu.
Krok 1 - Risotto z piersią indyka i warzywami foto
2
Mieszankę chińską i warzywa por ,cebulę solimy i pieprzymy i też podsmażamy na patelni dodając trochę ketchupu. Następnie wszystko w oddzielnym naczyniu mieszamy.
Krok 2 - Risotto z piersią indyka i warzywami foto
3
Gotowe wszystkie składniki mieszamy a następnie możemy zjeść z ketchupem i posypać szczypiorkiem. Smacznego.
Krok 3 - Risotto z piersią indyka i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 09.02.2014 22:29
ciekawy pomysł :)
Konczi 09.02.2014 20:45
jak zawsze smacznie
Piotr-21 09.02.2014 20:17
bardzo smaczne
Barbara/zuza22_85 09.02.2014 20:08
pyszne danie
Sylwia26 09.02.2014 20:03
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak