Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z żurawiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mandarynki 2 szt
olej 3 łyżki
cukier do smaku
jabłko 1 szt
żurawina suszona 0,3 szklanki
kapusta kiszona 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z żurawiną

Żurawinę zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy.Kapustę siekamy i przekładamy do miseczki. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Mandarynki obieramy, dzielimy na cząstki, kroimy w kostkę i razem z jabłkiem dodajemy do kapusty. Żurawinę odsączamy i dodajemy do surówki. Na końcu dodajemy olej i doprawiamy do smaku cukrem. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 08.02.2014 21:46
bardzo smaczna suróweczka, takiej nie jadłam jeszcze
joanna__s 08.02.2014 21:15
Muszę spróbować kapustę w takiej wersji. Ciekawe połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak