Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z bitą śmietaną
Kroki postępowania
Smietankę ubić z cukrem pudrem na bitą śmietanę;
jajko | 1 szt |
mąka | 50 g |
cukier | 30 g |
jabłka | 2 szt |
pomarańcza | 1 szt |
cukier | do smaku |
cynamon | szczypta |
wanilia | szczypta |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 listek (lub 2 g) |
INNE- | |
śmietanka | 100 ml 36% |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 listek (lub 2 g) |
czekolada gorzka | 10 g do posypania wierzchu |
cukier puder | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: