Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z pieczarkami i szynką.

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 800 g
pieczarki 400 g
cebula 1
szynka 250 g
papryka czerwona 1
śmietana 12% 300 ml
żółty ser starty 100 g
olej rzepakowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z pieczarkami i szynką.

Pieczarki oczyść, pokrój na 4, cebulę pokrój w piórka. Cebulę i pieczarki podsmaż na oleju, następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na dno naczynia do zapiekania wyłóż ziemniaki, na ziemniaki podsmażone pieczarki i cebulę oraz szynkę pokrojoną w kostkę.
Na zapiekance ułóż paprykę pokrojoną w krążki, zalej śmietaną (śmietany nie doprawiałam, ponieważ szynka i ser są już dość słone) i posyp żółtym serem.
Zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 20-30 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 26.02.2014 13:20
bardzo apetyczna;)
Przepisy Joanny 13.02.2014 19:11
W składnikach jest wszystko to, co ja lubię:) Zabieram przepis i dziękuję:)
Kuchenka 08.02.2014 16:45
nawet fajna jest
patryska76 08.02.2014 11:44
Pyszna zapiekanka ;-)
pawel123 08.02.2014 10:58
ale pyszności mniam
DorotaZ 08.02.2014 10:01
Smacznie wygląda:)
fotoviderek 08.02.2014 09:43
Lubię takie zapiekanki :)
adelajda 08.02.2014 09:34
apetyczna zapiekanka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak