Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukolą i winogronami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rukola 1 opakowanie
pomidor 1 sztuka
ser feta 1 sztuka
winogrona czerwone 1/2 kiść
olej 2 łyżka
ocet winny 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukolą i winogronami

Rukolę przekładamy do miski. Dodajemy do niej sparzonego i obranego pomidora pokrojonego w średniej wielkości kostkę i oczyszczoną paprykę czerwoną pokrojoną w niedużą kostkę. Winogrona przecinamy na pół. Dokładamy ser feta posiekany w dużą kostkę.
W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą olej, ocet winny, cukier, sól, pieprz i zioła prowansalskie. Mieszamy i polewamy nim składniki.
Produkty jeszcze raz dokładnie mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Chłodzimy przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak