Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki marynowane

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 2 kg
marchew 3-4 szt
cebula 3-4 szt
ocet 1 szkl
woda 3 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cukier 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki marynowane

Pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki. Gotujemy je w osolonej wodzie ok 20 – 25 minut. Odcedzamy.

Marchewkę kroimy w plasterki, cebulę w plasterki.

Wszystkie składniki na zalewę gotujemy.

W słoikach na dnie układamy kilka plasterków marchewki i cebuli, następnie wkładamy pieczarki, zalewamy gorącą zalewą i zakręcamy słoiki.

Na dnie garnka kładziemy ściereczkę i układamy w nim słoiki, zalewamy wodą tak żeby sięgała do 3/4 wysokości słoików. Gotujemy ok 20 minut od momentu zagotowania się wody. Gorące słoiki wyciągamy i stawiamy do góry dnem, do momentu aż całkowicie wystygną.

Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 13.02.2014 10:45
ale dobre grzybki
Aga-25 13.02.2014 08:13
dobre do sałatek
Agnieszka-87-25 13.02.2014 08:02
uwielbiam takie do sałatek
Kasia35 13.02.2014 07:16
świetne - na pewno takie zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak