Przepis i sposób przygotowania na: Sernik kokosek.
4 żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru pudru i cukrem waniliowym.
Dodać 2 szklanki mąki łyżeczkę proszku do pieczenia i 150 g masła.
Zagnieść ciasto i wyłożyć dużą blachę 30 X 40 (wcześniej blachę wyłożyć papierem).
Masa serowa.
4 żółtka utrzeć ze szklanką cukru i cukrem waniliowym.Dodać kg sera,najlepiej potrójnie mielonego,powoli wlewać mleko i delikatnie miksując dodać 2 duże budynie w proszku,pół szklanki oleju na koniec pianę ubitą z 8 białek.
Kruszonka.
100 g wiórków utrzeć (najwygodniej palcami)z łyżką masła,łyżką cukru i 2 łyżkami mąki.
Spód podpiec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.Następnie wyjąć,wylać masę serową i posypać kruszonką.
Temperaturę obniżyć do 160 stopni i piec sernik jeszcze 50 minut :-)