Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzodkiewką i szczypiorkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 szt
por kawałek
szczypiorek 1 pęczek
rzodkiewki 1 pęczek
majonez 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzodkiewką i szczypiorkiem

Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę. Por oczyścić i posiekać drobno.

Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno pokroić. Odłożyć troszkę do dekoracji.

Rzodkiewki umyć, usunąć ogonki i łodyżki i pokroić w kostkę.

Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać majonez, sól, pieprz i szczyptę cukru. Wymieszać i odstawić do przegryzienia.

Sałatkę nałożyć do miseczek, posypać szczypiorkiem i udekorować rzodkiewką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 14.02.2014 20:49
bardzo wiosenna :)
Klausia 13.02.2014 10:03
bardzo lubię sałatki z jajkami :)
Mniam 12.02.2014 23:25
Jak ja lubię takie sałatki. Jak na nią patrzę to wydaje mi się, że wiosna już niedługo:)
bhb8 12.02.2014 18:53
zjadło by się takie wiosenne jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak