Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety drobiowe z otrebami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 500 g
jajko 1 szt
cebula biała 2 szt
otręby 3-4 3-4 łyżki
przecier pomidorowy
bulion drobiowy
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety drobiowe z otrebami

Mięso zmielic ( można dodac inne mięso) najlepiej dwa razy z dodatkiem cebuli( 2 małych lub 1 dużej cebuli) do mięsa dodajemy ulubione pzryprawy takie jak bazylia, oregano,koperek,sól,pieprz, pietruszkę, dodajemy też otręby i jajko. Wszystko razem wyrabiamy. Następnie moczymy ręce i formujemy pulpety nie za duże.
Do garnnka wlewamy bulion na tym bulionie gotujemy pulpety następnie dodajemy do smaku przecier, całosc gotujemy ok 20- 30 min Jeśli sos jest rzadki należy go zageścić mąką lub śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak