Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrust

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dkg
żółtko jajek 4 szt
śmietana 12-procentowa 1 szkl
cukier waniliowy 1 szt
cukier puder
alkohol
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: chrust

mąkę przesiewamy dodajemy żółtka i śmietane oraz troszkę alkoholu zagniatamy ciasto gdyby ciasto było zarzadkie możemy dodac więcej mąki. Ciasto bijemy wałkiem aby odeszły pecherzyki a nastepnie rozwałkowujemy bardzo cieniutko dzielimy na prostokąty w każdym robimy nacięcie i przekładamy przez środek. Pieczmy na złoty kolor na oleju. Upieczony chrust kładziemy na papierowym ręczniku aby odciekł nadmiar tłuszczu. Posypujemy wymieszanym cukrem pudrem i waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

votus 04.03.2014 17:08
rewelacja :)
aginaa 16.02.2014 19:38
uwielbiam chrusty
mitek111 12.02.2014 17:18
też muszą usmażyć:)
everay 12.02.2014 15:58
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak