Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z piersi kurczaka
Papryka czerwona 1 szt
Cebula 1 szt
Ser żółty 15 dkg
Szczypior 1 łyżka
Koperek 2 łyżki
Jajka 2 szt
Mąka ziemniaczana 1 łyżka
Kasza manna 2 łyżki
Fileta, paprykę i cebulę pokroić na drobną kosteczkę, ser zetrzeć na tarce, szczypior i koperek pokroić drobno. Wszystko wrzucić do miski, wybić jajka, dać mąkę i kaszę mannę. Delikatnie posolić , przyprawić pieprzem, wyrobić masę, formować małe kotleciki. Kłaść na rozgrzany olej na patelnię, smażyć z obydwóch stron na złoty kolor. Podawać do obiadu z dowolną surówką. Smakuje również na zimno do kanapek. Smacznego;)