Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makowiec z jabłkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dkg
cukier puder 30 dkg
cukier wanilinowy 1 opak
jajko 5 szt
jabłka 60 dkg
kasza manna 6 łyżek
mak 1 puszka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: makowiec z jabłkami

Kroki postępowania

1
masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puch. Dodać resztę składników (bez białek jajek) i wymieszać. Na koniec dodać mak i potarkowane jabłka (u mnie ze słoika).
Krok 1 - makowiec z jabłkami foto
2
Ubić białka na sztywną pianę i połączyć z masą makowo-jabłkową. Wymieszać.
Krok 2 - makowiec z jabłkami foto
3
Piec około 70 minut w 200 stopniach. Ciasto jest dość mokre.

Smacznego :)
Krok 3 - makowiec z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 11.02.2014 20:54
Fajneciacho
eliza135 11.02.2014 18:28
palce lizać
Jusiaa 11.02.2014 18:04
Mniam ciacho :)
Rafał10 11.02.2014 18:02
uwielbiam makowca!
Czyki 11.02.2014 17:41
Bardzo fajne i smaczne ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak