Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywna uczta z dipem czosnkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 2
kalafior 1/2
ogórek 1 długi
rzodkiewka 1 pęczek
pomidorki koktajlowe 250 g
seler naciowy 1
download
majonez 4 łyżki
jogurt naturalny 6 łyżek
musztarda 2 łyzki
cukier 1 szczypta
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna uczta z dipem czosnkowym

Marchewki i ogórek obieramy, a następnie kroimy w słupki. Kalafior rozdzielamy na małe różyczki. Seler naciowy kroimy na kawałki podobne długością do marchewkowych słupków. Ze składników sosu przygotowujemy dip, mieszając wszystko razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na dużym talerzu układamy warzywa wokół centralnie położonej miseczki z dipem. Warzywa jemy ręką, maczając je w dipie czosnkowym. Warzywna uczta doskonale sprawdzi się jako alternatywa dla chipsów podczas spotkań ze znajomymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 11.02.2014 19:27
fajny pomysł
gibli 11.02.2014 19:20
smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak