Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na kapuście włoskiej z kabanosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 0,5 sztuki
pomidory 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
kabanos 10 dag
sól do smaku
papryczka chili 1 sztuka
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na kapuście włoskiej z kabanosem

Kroki postępowania

1
Kapustę włoską poszatkować.
Krok 1 - Kapuśniak na kapuście włoskiej z kabanosem foto
2
Dodać do niej pokrojone w kostkę pomidory, pokrojoną papryczkę pepperoni, cebulę pokrojoną w piórka oraz startą marchew.
Dodać do smaku liść laurowy oraz ziele angielskie.
Dodać niewielką ilość wody i gotować do miękkości kapusty.
Krok 2 - Kapuśniak na kapuście włoskiej z kabanosem foto
3
Kabanosa pokroić i dodać do kapusty, doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi.
Krok 3 - Kapuśniak na kapuście włoskiej z kabanosem foto
4
Gotować jeszcze 5 minut i przełożyć do talerzy.
Krok 4 - Kapuśniak na kapuście włoskiej z kabanosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 11.02.2014 16:38
bardzo smaczne danie
krystyna330 11.02.2014 13:17
pychotka mniam
agnieszka131919 11.02.2014 13:16
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak