Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z papryką i kiełbasą drobiową

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
burak 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat
chilli
kiełbasa drobiowa 25 dag
masło 1 łyżeczka
kasza jęczmienna 1 perłowa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z papryką i kiełbasą drobiową

Kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Buraka obieramy i ścieramy na tarce małe oczka następnie wyciskamy sok za pomocą gazy. Cebule obieramy i siekamy drobno. Kiełbasę drobiowa kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę . Dodajemy kiełbasę i pokrojoną paprykę i smażymy wszystko razem. Ugotowaną kaszę odcedzamy i dodajemy na patelnię z cebulkę i kiełbasą. Wszystko razem mieszamy podsmażamy i dodajemy kilka kropel soku z buraka. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Kaszę ozdabiamy nitkami chilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 11.02.2014 17:41
Wow :) Piękna propozycja:)
Christopher 11.02.2014 15:14
Ładna ta odmiana kaszy.
Jadwiga/Jaga85 11.02.2014 13:38
Wygląda pysznie!!!!
paulina2157 11.02.2014 12:11
bardzo ładnie się prezentuje
Barbara13 11.02.2014 10:09
ciekawa propozycja
Maria 70 11.02.2014 09:53
Piękna ,taka walentynkowa.
Aleksandra/Olcia 11.02.2014 09:48
uwielbiam niteczki chilli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak