Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa z cukinii i białej kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
kapusta biała 1/2 szt
cebula 1 szt
papryka konserwowa 1/2 słoika
natka pietruszki
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa z cukinii i białej kapusty

Kapustę białą kroimy drobno solimy , ugniatamy i odstawiamy. Cebulę siekamy drobno. Cukinie myjemy dobrze osuszamy nie obieramy. Ścieramy na tarce duże oczka. Paprykę marynowaną odcedzamy z zalewy i kroimy drobno. Składniki łączymy z sobą. Dodajemy oliwę z oliwek. Solimy do smaku i doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym do smaku. Następnie natkę pietruszki siekamy i dodajemy do surówki .Mieszamy i chłodzimy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 11.02.2014 00:41
bardzo smaczna i zdrowa sałatka
Romanowka 10.02.2014 20:32
Kolorowo, zdrowo i pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak