Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z boczkiem i jajkiem

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1/3 opakowania
boczek 15 dag
jajko 2 szt
ser żółty 10 dag
śmietana 30% 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z boczkiem i jajkiem

Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Boczek kroimy bardzo drobno. Dajemy go na suchą patelnie i chwilę smażymy. W misce mieszamy jajka z startym żółtym serem i śmietaną . Doprawiamy to solą morska i pieprzem do smaku. Na patenie z boczkiem dodajemy wcześniej ugotowany makron - mieszamy i zalewamy jajkami z śmietaną i serem. Chwile smażymy. Jeszcze raz doprawiamy solą do smaku. Podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 09.02.2014 20:23
pyszny makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak