Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa jałowcówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

syrop cukrowy 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
wódka 1 (mocna)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa jałowcówka

Do butelki z wódką wsypujemy jagody jałowca. Tak trzymamy przez 4 tygodnie, mieszajac od czasu do czasu. Po tym czasie oddzielamy płyn od powstałego osadu i dosładzamy syropem cukrowym. Mieszamy, po 2 dniach wódka jest gotowa do picia.

Przepis ten zamiesciłam na forum gotujmy.pl pod nickiem dasada1

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

07.01.2014 00:50
30 sztuka suszone jagody jałowca ???
matesko 04.01.2013 10:09
lubię
Stenka 21.12.2012 08:51
dobra
rosik93 08.05.2012 20:40
Ciekawe
annagebalska 06.02.2011 10:43
ciekawe
iwona332 22.09.2010 22:28
super
Nati 08.09.2010 13:07
pycha
Agnieszka172 02.09.2010 19:57
niezła, ale nie za dużo
Beata73 28.08.2010 22:35
pychotka!
mundek1011 28.08.2010 18:06
jałowcówka super rzecz!
Kate131 09.08.2010 08:25
nie piłam jeszcze
noculos 03.08.2010 20:56
Jałowcówka dobra rzecz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak