Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w occie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 szt
woda 1,5 szkl.
ocet 1,5 szkl
cukier 10 łyżek
sól 1 łyżeczka
ziele angielskie 1 na słoik
Goździki całe Prymat 2 na słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w occie

Do garnka wlać wodę, ocet, cukier, sól, goździki i ziele angielskie. Podgrzać do momentu rozpuszczenia się składników( nie gotować).

Dynie pokroić w kostkę i taka zalewą zalać dynie w słoikach pamiętając, żeby w każdym słoiku było jedno ziarenko ziela angielskiego i 2 ziarenka goździków.

Zakręcamy słoiki i wstawiamy do garnka ( dno wykładamy ściereczką), zalewamy wodą tak, żeby sięgała do 3/4 wysokości słoików i gotujemy ok 15 minut. Następnie wyciągamy słoiki i stawiamy do góry dnem, do momentu aż całkowicie wystygną.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak