Przepis i sposób przygotowania na: Moje flaczki z żołądków drobiowych
Pietruszkę, marchew i seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach a cebulę pokroić w drobną kostkę. Żołądki umyć i wyczyścić zalać wodą i lekko obgotować. Odlać wodę, odczekać aż żołądki trochę wystygną , jeszcze raz ich wypłukać i pokroić w paski odrzucając twarde ich części. Do pokrojonych żołądków dodać przygotowane warzywa zalać wodą i gotować. Po odparowaniu części wody całość uzupełnić ugotowanym i przecedzonym rosołem , dodać przecier pomidorowy, majeranek i dalej gotować aż żołądki będą miękkie. Margarynę rozpuścić wsypać mąkę i podsmażyć , rozprowadzić wodą i wlać do ugotowanych żołądków , zagotować aby całość nieco zagęścić. Doprawić solą , pieprzem i papryką słodką . Na koniec dodaję zieloną natkę pietruszki.
Mięso rosołowe i warzywa wyjęte z rosołu mielę i wykorzystuję do zrobienia pierogów.