Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowy budyń z dżemem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dżem truskawkowy
laska wanilii 1 szt
cukier 2 łyżki
mleko 2 szklanki
żółtko jajek 2 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżeczka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowy budyń z dżemem

Do garnka wlewamy mleko 1,5 szklanki dajemy przekrojoną laskę wanilii i łyżkę masła. Mleko zagotowujemy. Dodajemy cukier. W połowie szklanki mleka mieszamy mąki z żółtkami. Do gotującego mleka wlewamy wymieszane mąki żółtkami i mieszamy , zagotowujemy. Małe szklaneczki płuczemy zimna woda i nakładamy budyń. Zostawiamy do wystygnięcia. Wyciągamy budyń z szklaneczek na talerz , polewamy dżemikiem truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 02.02.2014 00:04
Smaczny i ładnie podany.
Hanna5 01.02.2014 17:59
taki deser cieszy!
Mysiunia 01.02.2014 15:54
pysznie :) widać, że zbliżają się Walentynki :)
Olga_SK 01.02.2014 15:46
Ładnie podane :)
idealme 01.02.2014 15:34
bardzo smaczne! :)
Noruas 01.02.2014 15:02
pyszności! I jak pięknie wykonane!
Agata3 01.02.2014 14:27
super deser:)
norweska20 01.02.2014 14:18
często podaje na deser moim chłopakom

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak