Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior nadziewany mięsem mielonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
majonez 2-3 łyżki
parmezan starty 2 łyżki
mięso mielone 30 dkg
jajko 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
śmietana 18 proc 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior nadziewany mięsem mielonym

Kalafiora obgotowujemy w osolonej wodzie. Z wystudzonego kalafiora usuwamy głąb ( uważając, żeby nam różyczki kalafiora nieodpadły).

Farsz: Cebulę, natkę pietruszki drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy jajko, mięso, śmietanę i przyprawy – wyrabiamy farsz.

Gotowym farszem nadziewamy kalafiora(wciskamy mięso między różyczki).

Gotowego kalafiora przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą z oliwek.

Kalafiora smarujemy majonezem i posypujemy parmezanem.
Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni na ok 1 godzinę ( kalafior ma być miękki).

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 01.02.2014 12:57
pyszny kalafiorek
krystyna330 01.02.2014 11:14
ale pyszności ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak