Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z ogórkiem zielonym , oliwkami i serem pleśniowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1/2 opakowania
ser pleśniowy 1/2 opakowania
ogórek zielony 1/2 szt
oliwki zielone 4 łyżki
cebula czerwona 1 szt
sos z octu balsamicznego
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z ogórkiem zielonym , oliwkami i serem pleśniowym

Rukole myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Oliwki odcedzamy z zalewy. Ser pleśniowy kroimy w małe kawałki. Ogórka zielonego obieramy i kroimy w półplasterki. Na talerzach układamy po garści rukoli dodajemy kawałki sera i oliwki. Cebulę czerwona obieramy i siekamy drobno. Dodajemy do sałatki. Na końcu dodajemy kawałki ogórków. Całość solimy do smaku, doprawiamy pieprzem. Polewamy sosem z octu balsamicznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 20.10.2015 20:33
z rukola smacznie
gibli 05.02.2014 19:00
podoba mi się:)
DorotaZ 05.02.2014 18:45
apetycznie wygląda:)
jasiek 05.02.2014 18:33
pysznie wygląda
ssylwiaa 05.02.2014 17:56
pyszna sałatka ;)
artur7 05.02.2014 17:51
bardzo zielono
jowant 05.02.2014 17:40
bardzo ładnie prezentuje się na talerzu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak