Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z czosnkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2
pomidor
jabłko
sok z cytryny
marchew
cebula czerwona
czosnek 4 ząbki
jogurt naturalny 1/2 szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z czosnkiem

Oczyszczoną kapustę pekińską kroimy. Pokrojoną kapustę solimy i odstawiamy, aby zmiękła. Obraną cebulę kroimy w piórka i solimy. Obraną marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pomidora kroimy w grubszą kostkę. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z jogurtem. Wszystkie składniki dajemy do miski, dokładnie mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 02.03.2014 10:48
super surówka
Alex_M 07.02.2014 11:33
smaczna surówka :)
romanrafal
romanrafal 05.02.2014 15:59
pyszna zdrowa surówka
krystyna330 04.02.2014 19:17
ale smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak