Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3
mąka pszenna 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól szczypta
mleko 1-2 łyżki
płatki migdałowe garstka
olej do smażenia
dżem 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: omlet z migdałami

Jaja roztrzepujemy, dodajemy mąkę, cukier i sól. Gdy mamy za duże łyżki i ciasto wyjdzie za gęste, możemy je rozrzedzić mlekiem. Mieszamy wszystko trzepaczką, lub mikserem. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością tłuszczu. Posypujemy migdałami i czekamy, aż spód się zrumieni. Gdy to nastąpi, przekręcamy na drugą stronę i znów czekamy na zrumienienie. Wykładamy na talerz i polewamy dżemem (i mnie ze śliwek)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak