Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
papryka konserwowa kilka kawałków
majonez 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej

Kroki postępowania

1
Do zrobienia sałatki wykorzystałam warzywa, na których gotowałam rosół: marchewkę, pietruszkę oraz seler.
Warzywa obrać, pokroić w kostkę.
Krok 1 - Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej foto
2
Dodać odsączoną kukurydzę.
Krok 2 - Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej foto
3
Cebulę drobno pokroić i dodać do reszty składników.
Krok 3 - Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej foto
4
Dodać pokrojoną w kostkę paprykę konserwową.
Krok 4 - Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej foto
5
Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić do smaku pieprzem oraz solą.
Krok 5 - Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej foto
6
Dodać majonez i dokładnie wszystko wymieszać.
Krok 6 - Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej foto
7
Smacznego :)
Krok 7 - Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak