Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy bez pieczenia

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 150 gram
olej 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
porcja rosołowa ze skrzydełkami szt
jajko ugotowane na twardo 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy bez pieczenia

Kroki postępowania

1
Ugotować porcję rosołową, a następnie oddzielić mięso od kości. Ja wykorzystałam tutaj mięso, na którym gotowałam zupę.
Krok 1 - Pasztet drobiowy bez pieczenia foto
2
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić ją. Następnie dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2 - Pasztet drobiowy bez pieczenia foto
3
Wrzucić mięso oraz ugotowane na twardo jajko do rozdrabniacza lub blendera.
Krok 3 - Pasztet drobiowy bez pieczenia foto
4
Dodać pieczarki i cebulę. Rozdrabniać do powstania jednolitej masy.
Krok 4 - Pasztet drobiowy bez pieczenia foto
5
Przyprawić pasztet solą i dość dużą ilością pieprzu.
Krok 5 - Pasztet drobiowy bez pieczenia foto
6
Smacznego :)
Krok 6 - Pasztet drobiowy bez pieczenia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 04.02.2014 14:16
Dobry pasztet.
gosia561 04.02.2014 13:05
dobry do bułeczki
Piotr-21 04.02.2014 12:53
pyszny na kanapki
Barbara/zuza22_85 04.02.2014 12:39
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak