szpinak zmieszac z bryndza,szczypta soli i czosnku,odstawic.ser zolty zetrzec na tarce,odstawic.Przygotowac ciasto na nalesniki(Podam przepis na profesjonalne nalesniki jak w lokalu,najlepsze smazone na nalesnikarce).Jednak gdy niemamy nalesnikarki wystarczy duza patelnia,ktora rozgrzewamy.nalewamy 1,5wazoweczki i rozkrecamy tak zeby ciasto rozlalo sie po calej patelnii.Smazymy az brzegi zaczna brazowiec,wierzch smarujemy odrobina oleju.Odwracamy,zmniejszamy ogien,wizualnie nalesnik dzielimy na pol,na gore nakladamy ser zolty,na dol farsz szpinakowy,smazymy na wolnym ogniu az ser sie zacznie roztapiac.Nastepnie skladamy na pol,tak by ser byl na gorze.chwile smarzymy,ponownie skladamy na pol,tym razem boki (ROGI)na pol,zdejmujemy,Taki nalesnik mozna rownierz polac sosem,lub podgrzac wrazie gdyby ostygl.