Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalesniki ze szpinakiem i bryndza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony
bryndza
Czosnek suszony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: nalesniki ze szpinakiem i bryndza

szpinak zmieszac z bryndza,szczypta soli i czosnku,odstawic.ser zolty zetrzec na tarce,odstawic.Przygotowac ciasto na nalesniki(Podam przepis na profesjonalne nalesniki jak w lokalu,najlepsze smazone na nalesnikarce).Jednak gdy niemamy nalesnikarki wystarczy duza patelnia,ktora rozgrzewamy.nalewamy 1,5wazoweczki i rozkrecamy tak zeby ciasto rozlalo sie po calej patelnii.Smazymy az brzegi zaczna brazowiec,wierzch smarujemy odrobina oleju.Odwracamy,zmniejszamy ogien,wizualnie nalesnik dzielimy na pol,na gore nakladamy ser zolty,na dol farsz szpinakowy,smazymy na wolnym ogniu az ser sie zacznie roztapiac.Nastepnie skladamy na pol,tak by ser byl na gorze.chwile smarzymy,ponownie skladamy na pol,tym razem boki (ROGI)na pol,zdejmujemy,Taki nalesnik mozna rownierz polac sosem,lub podgrzac wrazie gdyby ostygl.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak