Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowy pieczony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgardle 60 dag
jaja 2
sól
pieprz mielony
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Imbir mielony Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
boczek 40 surowy bez kości
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowy pieczony

Mięso oczyścić i pokroić w kostkę, podsmażyć w rondlu zaczynając od boczku. Następnie podlać wodą dodać kilka liści, ziela i sól. Dusić do miękkości około godziny.
Następnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa, dodać jaja i przyprawy, wyrobić. Keksówkę wysmarować słoniną i obsypać bułką tartą. Masę mięsną przełożyć do formy, ugnieść i posypać bułką tartą.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st około półtora godziny.
Studzić w uchylonym piekarniku.
Kroić po wystudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak