Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik na biszkopcie
Przygotuj masę serową.
W makutrze ucieraj masło roślinne razem z cukrem i cukrem waniliowym.
Następnie dodawaj stopniowo małymi partiami biały ser i cały czas ucierając wrzucaj po jednym żółtku.
Gdy wykorzystasz wszystkie żółtka do sera dodaj mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy serowej, bardzo delikatnie wymieszaj. Masę odstaw na chwilę na bok.
W tym czasie przygotuj biszkopt.
Białka oddziel od żółtek i ubij z cukrem na sztywną pianę.
Następnie dodaj żółtka i cały czas ubijaj.
Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną.
Do masy jajeczno - cukrowej wlej olej i ubijaj jeszcze przez moment, następnie przełącz obroty miksera na najniższe i wsyp mąkę.
Gdy wszystkie składniki będą dokładnie wymieszane ciasto wylej na blaszkę wyłożoną pergaminem, a na surowe ciasto biszkoptowe wylej masę serową.
Wyrównaj wierzch.
Sernik piecz około godziny w 150 stopni