Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowy ryż z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
pieczarki 250 g
curry
suszona natka
olej 1 łyżka
sól, pieprz
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowy ryż z pieczarkami

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu. Pieczarki obieramy, kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na oleju. Do pieczarek dodajemy ugotowany ryż. Całość doprawiamy pietruszką, curry, solą i pieprzem. Po wymieszaniu dodajemy jogurt naturalny i całość ponownie mieszamy i podsmażamy jeszcze 2 minutki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 31.01.2014 10:17
podoba mi się
Róża1 30.01.2014 22:18
pyszne danie:-) , ciekawy pomysł:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak