Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z serem żółtym i jajkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
jajko 2 szt
szczypiorek
Pieprz biały mielony Prymat
śmietana 30% 4 łyżki
ser żółty 10 (plasterki)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z serem żółtym i jajkiem

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Dwa małe naczynia do zapiekania wykładamy plasterkami żółtego sera. Ryż doprawiamy solą i pieprzem do smaku dodajemy kilka łyżek śmietany 30 procent - mieszamy i wykładamy na ser. Po środku naczynia robimy małą dziurkę w ryżu i wbijamy tam jajko. Solimy do smaku i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 6 min. Kiedy jako zetnie się potrawa jest gotowa. Posypujemy ją posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 30.01.2014 15:57
smaczny skład
bogusia19 30.01.2014 14:59
pyszne danie
Kuchenka 30.01.2014 14:29
wspaniałe!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak