Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegański kapuśniak z kaszą i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1 łyżka
kasza jęczmienna 1/2 szkl
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 4 szt
sól do smaku
olej 3 łyżki
majeranek 1 łyżka
kapusta biała 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Wegański kapuśniak z kaszą i grzybami

Opłukana kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości wraz z namoczonymi wcześniej grzybami i olejem.
Do garnka z wodą wkładamy pokrojoną włoszczyznę,przyprawy, solimy i zagotowujemy.Do gotującej się zupy wsypujemy kaszę i gotujemy ok. 1/2 godziny. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy do miękkości.Dodajemy ugotowaną kapustę wraz z wywarem i zagotowujemy razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 09.01.2017 13:47
takiego jeszcze nie jadłam
jowant 30.01.2014 14:28
zjadłabym takiego kapuśniaczka :)
Megg 30.01.2014 12:17
wygląda pysznie i na pewno też tak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak