Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa z mięsem, pieczarkami i papryką
1. Blaszkę (u mnie 25x25 cm), wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
2. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy 4 jajka, mieszamy chwilkę i dodajemy majonez. Wszystko dokładnie wymieszać i przelać do blaszki.
3. Pieczemy około 15-20 minut na złoty kolor.
4. W miedzy czasie przygotowujemy farsz, a gdy ciasto się upiecze odstawiamy na chwilkę na bok, aby przestygło.
5. Pieczarki kroimy w drobną kostkę, dusimy na maśle.
6. Do mięsa mielonego wbijamy 2 jajka dodajemy pieczarki, bułkę tartą i drobno pokrojoną paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
7. Ciepłe ciasto odrywamy od papieru. Następnie na tę stronę, która była przyklejona do papieru wykładamy mięso mielone, zwijamy. Zwiniętą roladę układamy na blaszce i ponownie wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy przez około 30-40 minut, aby mięso się przepiekło.
8. Wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia.